Η σημερινή απεργία στους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στη Γαλλία, στερεί τη χώρα από ηλεκτρικό φορτίο 4.000 MW, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή διαχείρισης. Η απόφαση για “λουκέτο” σε 19 πυρηνικούς σταθμούς ελήφθη χθες, στο πλαίσιο των αντιδράσεων κατά του νόμου για τα εργασιακά.

Ειδικοί σημειώνουν πως η κινητοποίηση είναι απίθανο να προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης, καθώς υπάρχει νόμος που επιβάλλει να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στους πυρηνικούς σταθμούς όταν κηρύσσονται απεργίες, ενώ η Γαλλία έχει τη δυνατότητα να εισαγάγει ενέργεια από γειτονικά ευρωπαϊκά κράτη.

Την τελευταία εβδομάδα εργαζόμενοι που ανήκουν στη CGT απέκλεισαν διυλιστήρια πετρελαίου σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που ανατρέπει εργασιακές κατακτήσεις πολλών δεκαετιών.

Ο αποκλεισμός αυτός προκάλεσε ελλείψεις καυσίμων σε μεγάλα τμήματα της Γαλλίας, με αποτέλεσμα οι αρχές να αποφασίσουν να “ανοίξουν” τα αποθέματα πετρελαίου, για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ρεπορτάζ του Telesur

Ρεπορτάζ του Russia Today


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις