Με… τούρτα σοκολάτα “υποδέχθηκαν” ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Die Linke στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης.

Οι ακτιβιστές πέταξαν την τούρτα στο πρόσωπο της Ζάρα Βάγκενκεχτ ενώ πέταξαν και φυλλάδια στα οποία την εξίσωναν με την Μπεατριξ φον Στορχ ηγετικό στέλεχος του ξενοφοβικού AfD, η οποία είχε επίσης δεχθεί επίθεση με τούρτα τον Φεβρουάριο.

Οι δράστες συνελήφθησαν αμέσως και τους ασκήθηκε δίωξη. Ο ίδιοι είπαν ότι αφορμή για την επίθεση ήταν οι δηλώσεις της Βάγκενκνεχτ πως «υπάρχουν όρια στις δυνατότητες υποδοχής προσφύγων και μεταναστών αλλά και στις δυνατότητες αποδοχής από την πλευρά της κοινωνίας».

Προ ημερών, είχε κάνει λόγο για «δίκαιο φιλοξενίας» το οποίο – όπως είπε – δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες, προκαλώντας σάλο ακόμη και μέσα στο κόμμα της.

O επίσης επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Ντίτμαρ Μπαρτς απέρριψε τις κατηγορίες εις βάρος της Βάγκενκνεχτ που διατυπώνονταν στο φυλλάδιο, τονίζοντας ότι και εκείνη καταψήφισε την αποδυνάμωση του νομικού πλαισίου για το άσυλο. Αναφερόμενος στην επίθεση την χαρακτήρισε πράξη «αντικοινωνική, ύπουλη και χαζή».

Video από την επίθεση στην Μπεατριξ φον Στορχ τον Φεβρουάριο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις