Την ελπίδα και την προσδοκία η επικείμενη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, να μην επιφέρει μόνιμη διαταραχή στις γερμανοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ. Από την ψηφοφορία πάντως θα απουσιάζει η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

«Ελπίζω και επίσης περιμένω ότι οι αποφάσεις τις οποίες θα λάβει αύριο η Βουλή δεν θα επιφέρουν μόνιμη διαταραχή στις σχέσεις με την Τουρκία. Αντιθέτως, έχουμε πολλά θέματα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού με την Τουρκία, πρώτα απ’ όλα την χρονίζουσα αίτησή της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων η συμφωνία για τους πρόσφυγες. Η σχέση με την Τουρκία όμως εκτείνεται πολύ πέρα από αυτή την συμφωνία και όχι μόνο λόγω των πολλών ανθρώπων τουρκικής καταγωγής που ζουν μαζί μας ειρηνικά εδώ και γενεές. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα το καταφέρουμε μέχρι αύριο, αλλά και στη συνέχεια», δήλωσε ο κ. Σέφερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν την ‘Αγκυρα, μετά την ψηφοφορία, να αποσύρει τον πρέσβη της από το Βερολίνο.

Ο εκπρόσωπος του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ αναφέρθηκε ακόμη στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο γερμανός υπουργός, με τους πρέσβεις των χωρών οι οποίες θα λάβουν μέρος στο Euro 2016 της Γαλλίας, κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση» του τούρκου πρέσβη, ο οποίος μάλιστα κάτω από το σακάκι του φορούσε μπλούζα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις