“Πισώπλατη μαχαιριά”, “Η Τουρκία δεν θα το ξεχάσει αυτό”, “Ανοίξτε τα σύνορα”, “Ντροπή”, “Τα εγγόνια του Χίτλερ κατηγορούν την Τουρκία για Γενοκτονία” είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους στις πρώτες σελίδες του τουρκικού Τύπου μετά την αναγνώριση από την γερμανική Βουλή της Γενοκτονίας των Αρμενίων.


Τα τουρκικά ΜΜΕ, καθοδηγούμενα αρκετά από την κυβέρνηση, καταδίκασαν την κίνηση αυτή της Γερμανίας, ενώ ενδεικτικά ήταν τα πρωτοσέλιδα με εικόνες της Μέρκελ ως Χίτλερ


“Έκαψαν Εβραίους σε φούρνους και τώρα κατηγορούν τον τουρκικό λαό για κάποια Γενοκτονία. Γιατί δεν κοιτάτε πρώτα τη δική σας Ιστορία” ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ στο πρακτορείο Ανατολή.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας βρίσκονται σε πολύ άσχημη περίοδο, λόγω της ψηφοφορίας στη γερμανική Βουλή, με ανώτατα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης να χρησιμοποιούν πολύ υψηλούς τόνους.

“Η Ιστορία της Τουρκίας είναι καθαρή, δεν ντρεπόμαστε για καμία ‘σελίδα’ της” δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν, δήλωσε πως η ψηφοφορία θα διαταράξει σοβαρά τις σχέσεις των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από το Russia Today

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις