Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση ενός πατέρα στις ΗΠΑ για τον γιο του, που καταδικάστηκε για (-)ουαλική επίθεση σε βάρος νεαρής γυναίκας τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Σε επιστολή του προς τον δικαστή του δικαστηρίου, ο πατέρας του 20χρονου Brock Turner, πρώην φοιτητή του πανεπιστημίου Stanford, ανέφερε ότι ο γιος του δεν πρέπει να πάει φυλακή για «μία πράξη που κράτησε μόνο 20 λεπτά», ενώ υποστήριξε ότι το παιδί του έχει ήδη πληρώσει για το έγκλημά του επειδή του έχει κοπεί η όρεξη!

Ο Brock Turner κρίθηκε ένοχος για (-)ουαλική επίθεση εις βάρος μίας γυναίκας, ενώ εκείνη είχε λιποθυμήσει μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Συγκεκριμένα ο 20χρονος εθεάθη από δύο μεγαλύτερους φοιτητές της σχολής του να κακοποιεί (-)ουαλικά την γυναίκα που είχε χάσει τις αισθήσεις της, πίσω από έναν κάδο απορριμάτων. Έντρομος, προσπάθησε να το σκάσει, ωστόσο οι δύο νεαροί έτρεξαν πίσω του και τον ακινητοποίησαν μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Turner είχε αρχίσει να κακοποιεί (-)ουαλικά τη νεαρή, εισάγοντας ένα ξένο αντικείμενο στον κόλπο της, ενώ την ώρα που τον «έπιασαν» οι συμφοιτητές του ετοιμαζόταν και να τη βιάσει. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο 20χρονος όχι μόνο δεν ομολόγησε την πράξη του μετά τη σύλληψη αλλά δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας.

Στην επιστολή του ο πατέρας του φοιτητή αναφέρει:

“Η ζωή του γιου μου έχει αλλάξει για πάντα από τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς. Πλέον περνάει κάθε λεπτό της ζωής του βυθισμένος στην ανησυχία, το άγχος, τον φόβο και την κατάθλιψη. Αυτό μπορεί να το δει κανείς στο πρόσωπό του, στον τρόπο που περπατά, στην αδύναμη φωνή του, στην απώλεια της όρεξής του. Ο Brock απολάμβανε πάντα ορισμένα φαγητά και είναι πολύ καλός μάγειρας. Πάντα χαιρόμουν να του αγοράζω την αγαπημένη του μπριζόλα. Τώρα, δεν τρώει με όρεξη κανένα φαγητό. Τρώει μόνο για να επιβιώσει…Η ζωή του δεν θα είναι ποτέ ξανά εκείνη που ονειρευόταν και πάσχισε τόσο να αποκτήσει. Πρόκειται για ένα πολύ ακριβό τίμημα για μία πράξη που κράτησε 20 λεπτά, μέσα σε 20 χρόνια ζωής”.

Τα επιχειρήματα του κ. Turner στην επιστολή του έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media. «Θα έπρεπε να ντρέπεται», «Τέτοιου είδους σχόλια είναι ντροπιαστικά», ήταν μερικά από τα σχόλια που καταδίκασαν την στάση του πατέρα του νεαρού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις