Ο αριθμός των δολοφονιών λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφι(-)ουαλικών και διαφυλικών (ΛΟΑΔ) αυξήθηκε πέρυσι στις ΗΠΑ κατά 20%, ανέφερε χθες μια οργάνωση ακτιβιστών, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία μία ημέρα μετά το μακελειό σε ένα γκέι νάιτκλαμπ στο Ορλάντο της Φλόριντας.

Το επίπεδο της βίας που καταγράφηκε το 2015 είναι το υψηλότερο από το 2012, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Συμμαχίας Προγραμμάτων για την Καταπολέμηση της Βίας (National Coalition of Anti-Violence Programs, NCAVP).

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, 24 λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφι(-)ουαλικοί, διαφυλικοί και άνθρωποι μολυσμένοι από τον HIV δολοφονήθηκαν πέρυσι στις ΗΠΑ, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σύγκριση με το 2014.

Η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή της μία ημέρα νωρίτερα εξαιτίας της σφαγής στο Ορλάντο, όπου ένας ένοπλος δολοφόνησε 49 ανθρώπους μέσα στο κλαμπ Pulse νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικούς που επενέβησαν μετά από τρίωρη πολιορκία.

Η Μπέβερλι Τίλερι, επικεφαλής του Προγράμματος της Νέας Υόρκης για την Καταπολέμηση της Βίας, το οποίο συντονίζει την NCAVP, κάλεσε να ενταθεί ο δημόσιος διάλογος για τη βία και την κοινότητα ΛΟΑΔ.

«Πρόκειται για (…) μια τραγωδία για τις κοινότητες των ΛΟΑΔ, αλλά επίσης και για μια τραγωδία γα ολόκληρη τη χώρα», επισήμανε η Τίλερι.

Η NCAVP διευκρίνισε πως η έκθεσή της βασίζεται σε δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ειδοποιήσεις που λαμβάνει από προγράμματα που συνεργάζονται μαζί της, καθώς και τη συμβολή πολιτών.

Σύμφωνα με την έκθεση, σε 11 αμερικανικές πολιτείες καταγράφηκαν 1.253 βίαια επεισόδια με θύματα ΛΟΑΔ και φορείς του HIV το 2015, αριθμός μειωμένος κατά 8% σε σύγκριση με το 2014.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις