Ο Πιστόριους κινήθηκε χωρίς μέλη στη δίκη του

Ο Πιστόριους κινήθηκε χωρίς μέλη στη δίκη του
Συγκλονιστικές στιγμές στο δικαστήριο της Πρετόρια όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους, με τον παραολυμπιονίκη να κινείται δίχως τα προσθετικά μέλη του.

Ο Νοτιοαφρικανός πρωταθλητής καταδικάστηκε για τη δολοφονία το 2013 της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, με το δικαστήριο να αποφασίζει για την ποινή που θα πρέπει να εκτίσει.

Η υπεράσπιση του 29χρονου, ο δικηγόρος Μπάρι Ρου, ζήτησε από τον Πιστόριους να αφαιρέσει τα τεχνητά μέλη του και να περπατήσει μπροστά στους μάρτυρες πάνω στα ακρωτηριασμένα άκρα του.

"Δεν θέλω να υπερβάλω με την αναπηρία, ωστόσο ήρθε η ώρα να δούμε το θέμα με διαφορετικό βλέμα", εξήγησε.

Ο Εισαγγελέας, Τζέρι Νελ, ζήτησε το μίνιμουμ της ποινής για φόνο από πρόθεση, τα 15 χρόνια κάθειρξης, υποστηρίζοντας ότι ο Πιστόριους δεν έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια και σημειώνοντας τη σοβαρότητα του εγκλήματος και τη συντριπτική επιρροή που είχε στην οικογένεια της Στέενκαμπ.

Ο δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα θα ανακοινώσει την ποινή στο τέλος της εβδομάδας, μετά από την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, και έχει το δικαίωμα να τη μειώσει από 15 χρόνια.

Ο Πιστόριους βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και αναμένει την ετυμηγορία, μετά από την ανατροπή από το Εφετείο της αρχικής απόφασης για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, η οποία επέφερε αρχική ποινή πέντε ετών φυλάκισης.