Άλλα τρία στελέχη του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι αποσύρουν την υποστήριξή τους στην ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, επιτείνοντας την κρίση στο κόμμα, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

O Βέρνον Κόουκερ, αρμόδιος του τομέα πολιτικής για τη Βόρεια Ιρλανδία, η Σίμα Μαλχότρα, επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής και ο Τσαρλς Φάλκονερ, επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης, παραιτήθηκαν σήμερα, μετέδωσε το BBC

Ο Λόρδος Φάλκονερ είναι το δέκατο μέλος της “σκιώδους κυβέρνησης” που παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ηγεσίας του Κόρμπιν.

Ο Κόρμπιν έπαυσε τον Χίλαρι Μπεν από τη θέση του επικεφαλής των Εργατικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αφού ο Μπεν είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία. Οι Γκλόρια ντε Πιέρο, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος για τα θέματα των νέων, επίσης παραιτήθηκε από την “σκιώδη κυβέρνηση” του Κόρμπιν.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Ντε Πιέρο έγραψε στον αρχηγό του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν για να του πει πως δεν πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει τους Εργατικούς στη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μέσα σε διάστημα μηνών, αφού ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Επίσης, παραιτήθηκαν οι Χέιντι Αλεξάντερ, Λούσι Πάουελ και Ίαν Μάρεϊ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε πως παραιτήθηκαν επίσης οι Λίλιαν Γκρίνγουντ και Κέρι Μακάρθι.

Μερικοί από τους παραιτηθέντες ανέφεραν σε δηλώσεις ότι αμφισβητούν την ικανότητα του Κόρμπιν να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις