Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Virgin Group, δήλωσε ότι η εταιρεία του έχασε το ένα τρίτο της αξίας της μετά την απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν κατά της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας.

Ο επιχειρηματίας προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα πέσει σε ύφεση και ζήτησε να διοργανωθεί δεύτερο δημοψήφισμα τώρα που οι ψηφοφόροι βλέπουν τι επιπτώσεις θα είχε στην οικονομία της χώρας το Brexit.

“Αυτή η χώρα θα πέσει σε ύφεση. Δύο από τις χειρότερες ημέρες που υπήρξαν ποτέ… Το ότι επλήγησαν οι τράπεζες σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δανείζουν χρήματα, θα περάσουμε σε φάση ύφεσης”, είπε μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning Britain.

“Οδεύουμε προς την καταστροφή. Δεν πιστεύω ότι το κοινό συνειδητοποιούσε τι κυκεώνα θα προκαλούσε η ψήφος του”, συνέχισε ο Μπράνσον.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε ότι μετά το δημοψήφισμα ο όμιλος του ακύρωσε μια “πολύ μεγάλη” συμφωνία που περιλάμβανε και τη δημιουργία 3.000 θέσεων εργασίας. “Δεν είμαστε σε χειρότερη θέση από τους άλλους, αλλά νομίζω ότι χάσαμε το ένα τρίτο της αξίας μας”, υποστήριξε.

Ο Μπράνσον ζήτησε να προκηρυχθεί νέο δημοψήφισμα με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν δοθεί στους ψηφοφόρους τα πραγματικά δεδομένα, αλλά εκείνα που υποστήριζαν το Brexit.

“Οι υποστηρικτές του Brexit έλεγαν στον λαό ότι κάποιοι υπερβάλλουν πως θα υπάρξει οικονομική κατάρρευση, αλλά νομίζω ότι αποδείχθηκε πως δεν υπερέβαλαν”, είπε.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Guardian, ο Μπράνσον είπε ότι συναντήθηκε με Κινέζους επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στην Αγγλία, αλλά που τώρα όχι μόνο θα σταματήσουν κάθε μελλοντική επένδυση, αλλά σχεδιάζουν επίσης να αποσύρουν και τις υπάρχουσες.

“Οι επιχειρηματίες δεν θέλουν να διαλύουν οι πολιτικοί, πέρα για πέρα, τη σκληρή δουλειά που έκαναν για χρόνια και στην ουσία αυτό συνέβη. Ως αποτέλεσμα, θα χαθούν χιλιάδες και χιλιάδες θέσεις εργασίας”, υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις