Απειλές θανάτου δέχεται ένας μαύρος διαδηλωτής στις ΗΠΑ καθώς η αστυνομία του Ντάλας τον “κήρυξε” ύποπτο για τη σφαγή αστυνομικών, μέσω των social media και καλούσε τον κόσμο να δώσει πληροφορίες γι’ αυτόν. Τελικά δεν βρέθηκε να έχει κάνει κάτι ύποπτο, ωστόσο το λάθος δεν διορθώθηκε.

Σύμφωνα με το BBC, ο Mark Hughes, συμμετείχε σε διαδήλωση κατά των φόνων μαύρων από λευκούς αστυνομικούς και φορούσε μπλουζάκι παραλλαγής. Στον ώμο του κρέμεται κάτι που “θα μπορούσε να είναι ημιαυτόματη καραμπίνα”.


Η αστυνομία τον έβαλε στους καταζητούμενους, αλλά εκείνος όχι μόνο δεν ήταν ύποπτος, αλλά δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα.

Το μήνυμα της αστυνομίας του Ντάλας όπου τον χαρακτήριζαν επικίνδυνο “αναμεταδόθηκε 40.000 φορές και ο Hughes έγινε στόχος, χωρίς καν να το γνωρίζει, με αποτέλεσμα διαδηλωτές να προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Τελικά εντόπισαν τον αδελφό του, ο οποίος επέμεινε πως ήταν αθώος και τελικά – όταν έμαθε πως τον ψάχνει η Αστυνομία παραδόθηκε. Επίσης παρέδωσε το όπλο του στην Αστυνομία, παρότι στο Ντάλας δεν είναι ποινικό αδίκημα να κουβαλά κανείς “ανοιχτά” όπλο. Τον συνέλαβαν και τον άφησαν ελεύθερο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ωστόσο η αστυνομία δεν διέγραψε ποτέ τις ειδοποιήσεις ότι θεωρείται ύποπτος για τη σφαγή αστυνομικών και έτσι… η ζωή του βρίσκεται σε διαρκή απειλή. Επίσης, η αστυνομία δεν διέψευσε όσα υποστήριξε, ότι δηλαδή τον είδαν να πυροβολεί – κάτι που αποδείχτηκε πως δεν συνέβη. Επίσης ποτέ δεν του ζήτησαν συγγνώμη.

Δηλώσεις του “υπόπτου”
Με πληροφορίες από το BBC