Νέα στοιχεία που σοκάρουν έρχονται στο φως για τον ελεύθερο σκοπευτή Μάικλ Τζόνσον, λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Ντάλας.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, λοιπόν, ο Τζόνσον λίγους μήνες αφότου είχε μεταβεί στο Αφγανιστάν, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στις ΗΠΑ έπειτα από καταγγελίες για (-)ουαλική παρενόχληση.

Ειδικότερα, ο νεαρός κατηγορήθηκε από γυναίκα συνάδελφό του ότι την παρενόχλησε (-)ουαλικά.

Το θύμα, μάλιστα, είχε ζητήσει να παρακολουθείται ο Τζόνσον από ψυχίατρο, ενώ είχε αιτηθεί ασφαλιστικών μέτρων για την ίδια και την οικογένειά της.

Βέβαια, μπορεί ο στρατός να είχε αποφασίσει να διωχθεί ο άνδρας από το σώμα με «όχι τιμητική αποστράτευση», εντούτοις ο Τζόνσον τελικά αποστρατεύτηκε μήνες αργότερα και, μάλιστα, με «τιμητική αποστράτευση».

Την ίδια ώρα, αμερικανικά δημοσιεύματα εστιάζουν στις προτιμήσεις του Τζόνσον όπως προκύπτουν από το λογαριασμό του στο Facebook.

Ανάμεσα στα γκρουπ που ακολουθούσε ο 25χρονος, συγκαταλέγονται και ομάδες για την «μαύρη υπεροχή» όπως το Νέο Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων, το οποίο έχει ιδρυθεί στο Ντάλας και η Ένωση Άμυνας Αφροαμερικανών.

Ανάμεσα στις σελίδες του Facebook, τις οποίες επισκεπτόταν ο Τζόνσον συγκαταλέγεται και εκείνη του «Έθνους του Ισλάμ», το Κόμμα Απελευθέρωσης των Μαύρων Ιππέων.

Παράλληλα, στις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του καταγράφεται και μία με υψωμένη τη γροθιά με λεζάντα «Μαύρη δύναμη» και μία ακόμα με την παναφρικανική σημαία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις