Η Άντρεα Λίντσομ, η υφυπουργός Ενέργειας, που είναι υποψήφια για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, απολογήθηκε στην άτεκνη αντίπαλό της Τερέζα Μέι για σχόλιά της που άφηναν να εννοηθεί ότι έχει μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας επειδή είναι μάνα.

Τα σχόλια της Λίντσομ, που δημοσιεύτηκαν σε συνέντευξή της στους Times το Σάββατο, προκάλεσαν κατακραυγή και οξεία κριτική από τους υποστηρικτές της Μέι, της υπουργού Εσωτερικών που είναι το φαβορί για τη διαδοχή του Κάμερον.

“Είπα ήδη στην Τερέζα πόσο πολύ λυπάμαι αν την πλήγωσα και πόσο αυτό το άρθρο έλεγε εντελώς το αντίθετο από αυτό που είπα και πιστεύω”, δηλώνει σήμερα η Λίντσομ στην Daily Telegraph.

Η υποψήφια για την πρωθυπουργία, η οποία δεν ήταν πολύ γνωστή προτού ξεχωρίσει στο στρατόπεδο που τασσόταν υπέρ του Brexit για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία, παραμένει το αουτσάιντερ για τη διαδοχή του Κάμερον.

Η Λίντσομ, μια πιστή χριστιανή, κατηγόρησε τους Times για κιτρινισμό, μετά τη δημοσίευση της συνέντευξής της στην οποία έλεγε: “Αισθάνομαι ότι το να είσαι μητέρα σημαίνει ότι έχεις ένα πολύ πραγματικό μερίδιο στο μέλλον της χώρας μας”.

Βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος χαρακτήρισαν τα σχόλια αυτά “αισχρά” και “προσβλητικά”.

Η Λίντσομ δηλώνει ωστόσο στη συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην Daily Telegraph ότι η υπόθεση αυτή την έκανε να κλαίει και να αισθάνεται ότι δέχεται επίθεση.

“Αυτό που είπα ακριβώς ήταν ότι η μητρότητα δεν θα πρέπει να παίζει κάποιον ρόλο στην εκστρατεία”, δηλώνει στην Telegraph.

“Το να έχει κανείς παιδιά δεν προσδίδει κάποια βαρύτητα στην ικανότητά του να γίνει πρωθυπουργός”, επισημαίνει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις