Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ να παραιτηθεί, χαρακτηρίζοντας την ακατάλληλη για να βρίσκεται στον θώκο λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, μετά τις έντονες επικρίσεις της σε σειρά συνεντεύξεών της εναντίον του Τραμπ.

«Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Γκίνσμπεργκ έφερε τους πάντες σε αμηχανία προβαίνοντας σε ανόητες πολιτικές δηλώσεις για μένα», ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος.

«Τα έχει χαμένα. Να παραιτηθεί», σημειώνει.

Ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος επέπληξε την 83χρονη Γκίνσμπεργκ για τις επικρίσεις της προς τον ίδιο, με τις οποίες εξέφρασε την ανησυχία της για το μέλλον της χώρας αν ο Τραμπ εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

UNPRECEDENTED: Trump's pointed message on Twitter was as unheard-of as Ginsburg's meddling in the electoral process

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, η δικαστής χαρακτήρισε τον Τραμπ «απατεώνα». «Δεν υπάρχει συνοχή σε αυτόν», δήλωσε η Γκίνσμπεργκ. «Λέει ό,τι του έρθει στο μυαλό. Είναι πραγματικά εγωκεντρικός», ενώ αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα μεταναστεύσει στην Νέα Ζηλανδία αν ο Τραμπ κερδίσει την προεδρία.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα απογίνει αυτός ο τόπος, αυτή η χώρα με τον Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρο», δήλωσε σε συνέντευξη της στους New York Times που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Ο Τραμπ αντέτεινε πως είναι ανάρμοστο για δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου να τοποθετούνται σε προεκλογικές περιόδους. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα New York Times, ο ίδιος πιστεύει πως οι παρεμβάσεις της Γκίνσμπεργκ αποτελούν ντροπή για το Ανώτατο Δικαστήριο και πως η ίδια πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους συναδέλφους της στην έδρα.

Ο Τραμπ δεν ήταν ο μόνος που επέκρινε την Γκίνσμπεργκ, με τους New York Times να καλούν στο κύριο άρθρο τους την δικαστή να τηρήσει την παράδοση του Δικαστηρίου, που επιβάλλει σιωπή στα μέλη του σε προεκλογικές περιόδους.

«Η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ χρειάζεται να σταματήσει τον πολιτικό σχολιασμό και να προβαίνει σε χαρακτηρισμούς», υπογραμμίζει το άρθρο, με την εφημερίδα να τονίζει πως δεν υπάρχει νομική απαίτηση για τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου να παραμένουν σιωπηλοί κατά τις προεκλογικές εκστρατείες, αλλά η εφημερίδα εξέφρασε την ανησυχία ότι η Γκίνσμπουργκ θέτει σε κίνδυνο την δέσμευση της για αμεροληψία.

Η Γκίνσμπεργκ δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Τραμπ ή το κύριο άρθρο της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις