“Περάστε από πάνω μου ή φύγετε!”… Με τα λόγια αυτά, ο Μετίν Ντογάν έπεσε μπροστά σε τανκ κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία. Μιλώντας στην “Daily Mail”, είπε ότι ήταν “αποφασισμένος να πεθάνει”, προκειμένου να αποτρέψει τους στρατιωτικούς να καταλάβουν το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Όπως τόνισε: “Μόλις είδα τα τανκ στην τηλεόραση το βράδυ της Παρασκευής, αποφάσισα να βγω στον δρόμο νιώθοντας προετοιμασμένος να πεθάνω για την πατρίδα μου. Απευθύνθηκα εκείνη την ώρα στον αδελφό μου λέγοντάς του ότι αυτός έχει παιδιά και οικογένεια. Εγώ όμως όχι. Και τότε έφυγα χωρίς να σκεφτώ τίποτε απ’ ό,τι έλεγαν οι άλλοι ή οτιδήποτε άλλο”.

“Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι έκανα το σωστό. Ξάπλωσα ευθύς αμέσως στον δρόμο που βρίσκεται μπροστά από το αεροδρόμιο Ατατούρκ” πρόσθεσε.

O Ντογάν, φοιτητής Ιατρικής, σημείωσε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο πως ήθελε “η καρδιά, ο εγκέφαλος και όλα τα όργανά μου να συνθλιβούν”.

“Όταν πέφτω κάτω, βάζω το σώμα μου κάθετα στο άρμα, γιατί ήθελα η καρδιά μου, το μυαλό μου και όλα τα όργανά μου να συνθλιβούν με τη μία. Περιμένω να δω πώς είναι η αίσθηση αυτών των δευτερολέπτων. Δεν ήθελα να χάσω αυτήν τη στιγμή, γιατί, αν την έχανα, θα αισθανόμουν ότι έχασα κάτι μεγάλο. Έτσι, περιμένω εκεί, σκεπτόμενος, περιμένοντας να δω πώς είναι να ζεις αυτές τις στιγμές -γιατί αυτό είναι ο θάνατος”, είπε.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις