Ο 34χρονος Σαμπρί Ουνάλ έπεσε μπροστά στα τανκς του τουρκικού στρατού, ο οποίος – με εντολή ομάδας αξιωματικών – επιχειρούσε να καταλάβει στρατηγικά σημεία της Κωνσταντινούπολης στις 15 Ιουλίου. Από πάνω του πέρασαν δύο τανκς. Ο ίδιος σώθηκε σαν από θαύμα.

Το επεισόδιο που έχει καταγραφεί από κάμερα συνέβη στην συνοικία Ουσκουντάρ της Πόλης.

“Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της ηρωικής ιστορίας είναι οι μάρτυρες και οι τραυματίες. Εγώ διαμαρτυρήθηκα με μία πράξη που κράτησε ένα λεπτό” δήλωσε ο 34χρονος στο πρακτορείο Dogan, από το νοσοκομείο, όπου βρίσκεται.

Το βίντεο δείχνει τον Ουνάλ να κρατάει τα χέρια του ψηλά, προκειμένου να σταματήσει το τανκ και να πέφτει στο έδαφος, όταν αυτό δεν σταματά. Ο οδηγός του τανκ συνεχίζει την πορεία του ενώ ο 34χρονος προσπαθεί να τοποθετήσει το σώμα του ανάμεσα στις ρόδες.

“Τους έριξα πέτρες και τους έκανα σήμα να σταματήσουν. Όμως το τανκ δεν σταματούσε και όταν είδα πως ερχόταν κατά πάνω μου, έπεσα κάτω, μεταξύ των δύο ιμάντων. Ευχαριστώ τον Θεό που σώθηκα και σηκώθηκα όρθιος. Τότε ήρθε το δεύτερο τανκ. Προσπάθησα να ξεφύγω αλλά όταν κατάλαβα πως αυτό δεν γινόταν, έκανα το ίδιο. Το δεύτερο τανκ τσάκισε το χέρι μου”, αναφέρει.

Το περιστατικό

Οι δηλώσεις από το νοσοκομείο

Με πληροφορίες από Hurriyet Daily

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις