Η συντάκτρια της ομιλίας, που εκφώνησε η Μελάνια Τραμπ, η σύζυγος του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ, κατά την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος όπου έλαβε επίσημα το χρίσμα, παραδέχθηκε ότι «δανείστηκε» κατά λάθος ορισμένα αποσπάσματα από μια ομιλία που είχε εκφωνήσει το 2008 η νυν Πρώτη Κυρία της χώρας Μισέλ Ομπάμα, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη.


Η Μέρεντιθ Μακάιβερ πρόσθεσε σε ένα δελτίο τύπου, ότι υπέβαλε την παραίτησή της στον Τραμπ και την οικογένειά του, οι οποίοι την απέρριψαν.

Το γεγονός αυτό, που αρχικά διέψευσαν οι εκπρόσωποι του Τραμπ, επισκίασε την πρώτη σημαντική ομιλία της Μελάνιας Τραμπ τη Δευτέρα το βράδυ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, με την οποία στόχευε να προβάλει την ανθρώπινη πλευρά του δισεκατομμυριούχου συζύγου της.

«Καθώς συνεργαζόμασταν με την Μελάνια Τραμπ για την ομιλία που θα εκφωνούσε, συζητήσαμε σχετικά με πολλά πρόσωπα που αποτέλεσαν για εκείνη πηγή έμπνευσης και μηνύματα τα οποία θα ήθελε να μοιραστεί με τον αμερικανικό λαό» εξήγησε η συντάκτρια.

«Η Μισέλ Ομπάμα ήταν ένα πρόσωπο που εκείνη πάντα αγαπούσε. Στο τηλέφωνο, μου διάβασε ορισμένα αποσπάσματα της ομιλίας της Μισέλ Ομπάμα ως παραδείγματα. Τα κατέγραψα και κατόπιν συμπεριέλαβα τις προτάσεις αυτές στο προσχέδιο που τελικά εγκρίθηκε ως η τελική της ομιλία. Δεν τα διασταύρωσα με τις ομιλίες της κ. Ομπάμα. Είναι σφάλμα μου και λυπάμαι για το χάος που προκλήθηκε, σε βάρος της Μελάνιας και του Ντόναλντ Τραμπ και για το πρόσωπο της κ. Ομπάμα. Δεν είχα πρόθεση να βλάψω κανέναν» πρόσθεσε η Μέρεντιθ Μακάιβερ.

Τα αποσπάσματα που αποτελούν προϊόν λογοκλοπής περιγράφουν θεμελιώδεις αξίες στην ζωή της Μελάνιας Τραμπ, τη δουλειά της, τη σημασία που δίνει στην τήρηση των υποσχέσεων, τον σεβασμό στον άλλο. Η Μελάνια Τραμπ είχε εξηγήσει ότι θα προσπαθήσει να μεταδώσει τις αξίες αυτές στον γιο της.

Η Μισέλ Ομπάμα είχε μιλήσει με πανομοιότυπο τρόπο στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος του 2008.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις