Ο Πιστόριους αρνείται ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Ο Πιστόριους αρνείται ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει
Ο Οσκαρ Πιστόριους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εξαιτίας μίας πιθανής απόπειρας αυτοκτονίας, αναφέρει η ιστοσελίδα της ισπανικής αθλητικής εφημερίδας "As".

"Εισήχθη σε νοσοκομείο το απόγευμα του Σαββάτου, αφού τραυματίστηκε πέφτοντας από το κρεβάτι", είπε ο Σιγνκαμπάκο Ενξουμάλο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό περιοδικό City Press, που επικαλείται ως πηγή του έναν άλλον κρατούμενο στην ίδια φυλακή, ο Όσκαρ Πιστόριους μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή έκοψε τις φλέβες του. "Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν την πληροφορία, αυτές είναι εικασίες", είπε ο Ενξουμάλο.

Ο αθλητής εισήχθη στο νοσοκομείο και είχε 10 φρουρούς ασφαλείας.

Το νοσοκομείο τον περιέθαλψε για τραύματα στον καρπό του χεριού, σύμφωνα με εκπρόσωπο της φυλακής στην οποία κρατείται, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο Πιστόριους αρνείται ότι προσπάθησε ν' αυτοκτονήσει και ισχυρίστηκε ότι οι τραυματισμοί οφείλονται σε πτώση του από το κρεβάτι.

Ο Πιστόριους έχει επιστρέψει στο κελί του μετά το περιστατικό, ενώ τα τραύματά του χαρακτηρίζονται ως “επιπόλαια,” σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της φυλακής στην οποία κρατείται.

Οι αξιωματούχοι των φυλακών βρήκαν μαχαίρια στο κελί του κατά τη διάρκεια έρευνας μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, είπαν στην ίδια εφημερίδα δύο φύλακες από τη φυλακή της Πρετόρια Kgosi Mampuru II.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στην οποία αποφασίστηκε η ποινή του, ο δικηγόρος του Πιστόριους υποστήριξε ότι ο πελάτης του πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη και ζήτησε από τον δικαστή να μην τον στείλει στη φυλακή και να τον αφήσει να εκτίσει την ποινή του σε κατ 'οίκον περιορισμό.

Ο παραολυμπιονίκης οδηγήθηκε πίσω στο κελί του μετά από τις πρώτες βοήθειες για τους τραυματισμούς του, και ο πατέρας του, Χένκε, επιβεβαίωσε την επιστροφή του στη φυλακή.

Φρουροί τόνισαν στην εφημερίδα της Νότιας Αφρικής, ότι έχει μία αντιδραστική στάση στη φυλακή, διατηρεί μεγάλες ποσότητες μη εγκεκριμένων φαρμάκων στο κελί του και λαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από τους υπαλλήλους.

Ο Πιστόριους σκότωσε τη φίλη του το πρωί της 14η Φεβρουαρίου, 2013 στο σπίτι του στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής, πυροβολώντας την τέσσερις φορές μέσα από την κλειστή πόρτα του μπάνιου. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι έκανε λάθος , νομίζοντας ότι είχε μπει ληστής στο σπίτι, εκδοχή που έγινε δεκτή από τον δικαστή, ο οποίος τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για ένα έγκλημα, για το οποίο πέρασε ένα χρόνο πίσω από τα κάγκελα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση αυτή κρίνοντας ότι υπήρχε σαφής πρόθεση να σκοτώσει, και τον βρήκε ένοχο για την δολοφονία για την οποία είναι τώρα πίσω από τα κάγκελα. Πάντως εισαγγελέας της Νότιας Αφρικής θα ασκήσει έφεση στην ποινή θεωρώντας την «υπερβολικά επιεική».

Ο Πιστόριους, γεννήθηκε με γενετικό πρόβλημα που οδήγησε τους γονείς τους να αποφασίσουν να τον ακρωτηριάσουν όταν ήταν 11 μηνών και στα δύο πόδια κάτω από τα γόνατα,. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012, έγινε ο πρώτος αθλητής με τα δύο πόδια ακρωτηριασμένα που ανταγωνίστηκε αθλητές χωρίς αναπηρία.