Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 19 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε τη Δευτέρα ένα νοσοκομείο της πόλης Αμπς, στην Υεμένη, ανακοίνωσε η ΜΚΟ.

“Από την έκρηξη σκοτώθηκαν επί τόπου εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του προσωπικού των MSF, και άλλοι δύο ασθενείς πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε άλλο νοσοκομείο”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση. Υεμενίτες αντάρτες είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για έναν απολογισμό έξι νεκρών και 20 τραυματιών από αεροπορικές επιδρομές του αραβικού συνασπισμού που στηρίζει την κυβέρνηση στην περιοχή αυτή, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν το νοσοκομείο καταδίκασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς όμως να αναφέρονται ρητά στον αραβικό συνασπισμό του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και τον οποίο υποστηρίζει η Ουάσινγκτον.

“Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις πληροφορίες σχετικά με ένα πλήγμα σε ένα νοσοκομείο στη βόρεια Υεμένη. Τα πλήγματα σε ανθρωπιστικές υποδομές, ιδίως σε νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ελίζαμπεθ Τριντό.

Χωρίς να αναφερθεί ρητά στον αραβικό συνασπισμό του οποίου ηγείται το Ριάντ στην Υεμένη, κάλεσε “όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες” στη σύγκρουση αυτή.

Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη ευθύνη του συνασπισμού, η αμερικανίδα διπλωμάτης είπε μόνο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν “σε στενή επαφή με τους Σαουδάραβες” για το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις