Σε ανατροπή της μοναρχίας της Σαουδικής Αραβιας ώστε να πάψει να λειτουργεί ως “δορυφόρος” των ΗΠΑ στην περιοχή της Μ. Ανατολής καλεί ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα, παρακινώντας τους Σαουδάραβες να συμμετέχουν στην παγκόσμια τζιχάντ και να πολεμήσουν στην Υεμένη.

Η έκκλησή του μεταδόθηκε από το site As-Sahab που είναι φίλα προσκείμενο στην Αλ Κάιντα.

Ζητεί από τους νέους ειδικά να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου και να πολεμήσουν στην Υεμένη (κατά της σαουδαραβικής επέμβασης) ώστε να “αποκτήσουν την κατάλληλη εμπειρία” προκειμένου να κηρύξουν “ιντιφάντα” κατά της μοναρχίας, για να ελευθερώσουν τη χώρα από την οικογένεια Αλ Σαούντ.

Ο Χάμζα δήλωσε πως πρέπει να συνεχιστεί η αντίσταση στην Παλαιστίνη και τη Συρία, ώστε “το κίνημα να ενωθεί και να αποκτήσει κοινή ηγεσία”.

Πρόκειται για την τέταρτη δημόσια δήλωση του Χάμζα Μπιν Λάντεν από τον Αύγουστο του 2015. Αναλυτές αναφέρουν πως σκοπός του είναι να κερδίσει έδαφος στην ιεραρχία της οργάνωσης και να αντικαταστήσει τελικά τον Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι ως επικεφαλής.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του SITE (ιστότοπος που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας) η Αλ Κάιντα βρίσκεται σε ανταγωνισμό με τον ISIS για την προσέλκυση περισσότερων μαχητών, με τον Ζαουάχρι να στέλνει φέτος 10 δημοσια μηνύματα και τον Χάμζα τρία.

Τον περασμένο μήνα ο Χάμζα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ορκιζόταν εκδίκηση στις ΗΠΑ για τις επεμβάσεις τους στην Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη και τη Σομαλία.

Το Μέτωπο Αλ Νουσρα (“παρακλάδι” της Αλ Κάιντα) της Συρίας είναι αυτή τη στιγμή αντίπαλος του Ισλαμικού Κράτους που ίδρυσε ο Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι το 2014, παρότι και το ISIS έχει “γεννηθεί” από την Αλ Κάιντα.

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν θεωρείται πως έχει γεννηθεί στην Τζέντα το 1991.

Όταν ήταν σε ηλικία τριών ετών οι αρχές της χώρας αφαίρεσαν από τον πατέρα του την υπηκοότητα, αφού εκείνος αποκήρυξε τόσο την βασιλική οικογένεια, όσο και τις ΗΠΑ.

Πηγή: Russia Today