“Ξαναχτύπησε” το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, το οποίο έγινε διεθνώς διάσημο όταν δημοσίευσε σκίτσα με τον Μωάμεθ – τρομοκράτη, με σκίτσο στο οποίο βρίσκει να διακωμωδήσει την τραγωδία που έπληξε την Ιταλία, τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που άφησε πίσω του 290 νεκρούς – μεταξύ τους πολλά παιδιά.

Το σκίτσο έχει τίτλο “Σεισμός α λά Ιταλικά”, και δείχνει έναν άνδρα και μία γυναίκα, τον έναν καλυμμένο με κόκκινη σάλτσα και την άλλη με εγκαύματα και δίπλα έναν σωρό από λαζάνια που θυμίζουν πλάκες τσιμέντου από πολυκατοικία που έχει καταρρεύσει και αντί για κιμά, ανθρώπινα πόδια ανάμεσα.

Σημειώνεται πως το Amatrice είναι η “πατρίδα” της μακαρονάδας all’ amatriciana, που μαγειρεύεται με κόκκινη σάλτσα και αλλαντικά και από εκεί ίσως “εμπνεύστηκε” ο σκιτσογράφος.

Το καθένα από τα θύματα που εικονίζονται στο σκίτσο, φέρει ένα όνομα φαγητού, δηλαδή ο άνδρας με τα αίματα – σάλτσα ονομάζεται “πένες με τομάτα” και η γυναίκα που φέρει εγκαύματα “πένες γκρατέν”.

Το σκίτσο προκάλεσε αγανάκτηση στην Ιταλία και επικρίθηκε σφοδρά στα social media.

“Η γελοιογραφία που δεν περίμενε κανείς. Η σάτιρα δεν έχει όρια, αλλά η καλαισθησία έχει”, αναφέρει ενδεικτικά το Tweet του DaniBailo. Άλλος χρήστης αναφέρει πως “αν το Charlie Hebdo ξαναδεχτεί επίθεση, δεν θα λυπηθεί”.

Ορισμένα ακόμη tweets που καυτηριάζουν το γεγονός πως ορισμένοι προσβλήθηκαν “όψιμα” από το στυλ ορισμένων γελοιογραφιών του Charlie Hebdo.


Με πληροφορίες από το BBC

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις