Ξανατέθηκαν σε λειτουργία το πρωί της Παρασκευής οι καμπίνες του τελεφερίκ που είχαν ακινητοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης, πάνω από τις πλαγιές του Λευκού Όρους στις Άλπεις και οι τελευταίοι 33 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ένα 10χρονο παιδί, που αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα εκεί, μεταφέρονται στο έδαφος με το τελεφερίκ, ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του τελεφερίκ.

“Ξαναλειτούργησε πριν από πέντε λεπτά”, δήλωσε ο Ματιέ Ντεσαβάν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αυτής, λίγο πριν από τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος).

“Είμασταν σε επικοινωνία μαζί τους όλη τη νύχτα, κρύωναν, αλλά δεν υπήρξε κάποιος σημαντικός κίνδυνος”, δήλωσε ο διοικητής της αρμόδιας αρχής διάσωσης του Λευκού Όρους Στεφάν Μποζόν.

Συνολικά 110 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί στις καμπίνες του τελεφερίκ αυτού που είχε ακινητοποιηθεί πάνω από τις πλαγιές του Λευκού Όρους, στις Άλπεις, σε ύψος 3.800 μέτρων.

Οι υπόλοιποι 77 μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στα πεδινά, με τα ελικόπτερα που μετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις