Στην επιχειρούμενη διείσδυση του αμφιλεγόμενου κινέζικου κολοσσού State Grid στη βελγική ενεργειακή αγορά με απώτερο στόχο, όπως εκτιμάται, την δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ο βελγικός Τύπος.

“Σφοδρές επικρίσεις πανταχόθεν” προκαλεί, σύμφωνα με το κεντρικό θέμα της εφημερίδας De Tijd, η είσοδος της κινεζικής εταιρείας στην ενεργειακή αγορά μέσω της εξαγοράς της φλαμανδικής επιχείρησης ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου Eandis που κατέχει δεσπόζουσα θέση. Η εφημερίδα εξηγεί στο κύριο άρθρο της ότι την ώρα που η βελγική πολιτική ηγεσία αναλίσκεται σε προσπάθειες ανάσχεσης της κινεζικής ισχύος και επιρροής στο Βέλγιο, η ίδια η Κίνα δείχνει να είναι «βιαστική και ασταμάτητη» και έχει μεταβληθεί σε μία πραγματική Silicon Valley, γεγονός που θα αλλάξει άρδην τη ζωή και των Βέλγων.

Πόσο επικίνδυνος είναι ο «κινεζικός δράκος» που κάνει πλέον την απειλητική εμφάνισή του στην Φλάνδρα, διερωτάται επίσης στο πρωτοσέλιδό της και η De Standaard.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις