Η εικόνα που συγκλονίζει από το Χαλέπι

Η εικόνα που συγκλονίζει από το Χαλέπι
Σοκ προκαλεί η φωτογραφία από το Χαλέπι που ανέβασε στο twitter ο Σύρος δημοσιογράφος Ibrahim Hamidi.

Οι διασώστες  βρήκαν νεκρή μια μάνα κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της. Στην αγκαλιά της έχει το νεκρό βρέφος της, ενώ δίπλα της, επίσης νεκρός, βρίσκεται ο μεγαλύτερος γιος της.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από τους σημερινούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

Μεταξύ αυτών ήταν και επτά που έχασαν τη ζωή τους ενώ περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν γιαούρτι σε μια αγορά της συνοικίας Μπουστάν αλ Κασρ.

Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη περιέγραψε μια τραγική εικόνα, με αιμόφυρτους ανθρώπους και διαμελισμένα πτώματα παντού. Τα νοσοκομεία που λειτουργούν ακόμη στο Χαλέπι έχουν γεμίσει από τους τραυματίες.

Δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου, αναφέρει ότι οι επιδρομές ήταν συνεχείς χθες, οι ζημιές τεράστιες, αλλά τα συνεργεία διάσωσης δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Μάλιστα δύο διασωστικά κέντρα, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν από σουηδικό ίδρυμα για το «εξαιρετικό θάρρος» τους, επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς.

Από την πλευρά τους οι διασώστες ενημερώνουν ότι πλέον θα κάνουν επιλογή των σημείων στα οποία θα σπεύδουν καθώς τους έχουν απομείνει μόλις 2 χιλιάδες λίτρα καυσίμων.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος κατέλαβαν μια περιοχή που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η κατάληψη του στρατοπέδου Χανταράτ «ήταν το αποτέλεσμα των εντατικών βομβαρδισμών από τις καθεστωτικές δυνάμεις και των σφοδρών, συνεχών βομβαρδισμών από τα αεροσκάφη της Ρωσίας και του καθεστώτος».