Ο δράστης των βομβιστικών επιθέσεων στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι έδρασε μόνος και δεν είχε καμία επαφή με οποιαδήποτε εξτρεμιστική οργάνωση, δήλωσε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ένδειξη για την ύπαρξη κάποιου πυρήνα ή μιας απειλής για νέα επίθεση”, κατέθεσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας.

Ο Άχμαντ Χαν Ραχάμι, 28 ετών, ο δράστης των βομβιστικών επιθέσεων της 17ης Σεπτεμβρίου από τις οποίες τραυματίστηκαν ελαφρά 29 άνθρωποι, συνελήφθη δύο ημέρες αργότερα. Του έχει ασκηθεί δίωξη για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι αρχές τον θεωρούν επίσης υπεύθυνο για την τοποθέτηση και άλλων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, αυτή τη φορά στο Νιου Τζέρσι.

Ο Ραχάμι γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και είχε πάρει την αμερικανική υπηκοότητα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο επισκέφθηκε πολλές φορές τόσο το Αφγανιστάν όσο και το Πακιστάν.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία τον είχε βάλει στο στόχαστρο το 2014, όταν τον κατήγγειλε ο πατέρας του, ωστόσο δεν είχε βρει ενδείξεις ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί ή ότι σχετιζόταν με εξτρεμιστές.

Ο Κόμεϊ είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των Αμερικανών ή υπηκόων άλλων χωρών που διαμένουν μόνιμα στις ΗΠΑ οι οποίοι φεύγουν για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ή το Ιράκ. Ο αριθμός αυτός έπεσε “από τους 8-10 τον μήνα σε 1 ή και 0”, τόνισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις