Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας μετά την εκλογική αποτυχία του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Ηγετικά στελέχη επιδιώκουν την έξωση του γενικού γραμματέα Πέδρο Σάντσεθ, μέσω ομαδικών παραιτήσεων.

Έχουν ήδη παραιτηθεί τα 19 από τα 35 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, προκειμένου να προκαλέσουν την ανατροπή του Σάντσεθ από την κομματική ηγεσία.

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι, μετά από εννέα μήνες πολιτικού αδιεξόδου, εξακολουθεί να διαφωνεί με τον σχηματισμό κυβέρνησης από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, παρά τις πιέσεις εκ μέρους πολλών στελεχών του κόμματος, που του ζητούν είτε να υπερψηφίσει μια κυβέρνηση Ραχόι ή να απέχει από μια διαδικασία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προκειμένου να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο.

Παρά τις πιέσεις, αλλά και τις εκλογικές απώλειες στις περιφερειακές εκλογές, ο Σάντσεθ δεν έχει αλλάξει τη στάση του και συνεχίζει να ελπίζει ότι θα σχηματιστεί μια “εναλλακτική” κυβέρνηση σε συνεργασία με τα κόμματα της “αλλαγής”: το Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς και το κεντρώο Ciudadanos.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις