Ο ισχυρός τυφώνας Τσάμπα κατευθύνεται προς την περιοχή της Οκινάουα, στο νότιο τμήμα της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ακυρωθεί 300 και πλέον πτήσεις, ενώ οι αρχές κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια της περιοχής δεν άνοιξαν σήμερα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Ο τυφώνας, τον οποίο συνοδεύουν θυελλώδεις άνεμοι με ριπές που φθάνουν τα 306 χιλιόμετρα την ώρα, κινείται βορειοδυτικά κοντά στην Οκινάουα, επισήμανε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Η υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση στην ανώτερη κλίμακα, γεγονός που σημαίνει ότι ο τυφώνας ενδέχεται να είναι ο ισχυρότερος που απειλεί την Ιαπωνίας εδώ και δεκαετίες και θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

Οι αρχές της Νάχας, της πρωτεύουσας της Οκινάουα, συνέστησαν στους 320.000 κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα τη νήσο Χονσού, τη μεγαλύτερη της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις