Ο λογαριασμός στο Twitter του Τζον Ποντέστα, προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, έγινε στόχος επίθεσης από χάκερς, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο εκπρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον.

Την Τετάρτη, τη στιγμή που το αεροσκάφος της Κλίντον προσγειωνόταν στο Λας Βέγκας, ο Ποντέστα φαινόταν να έχει στείλει το ακόλουθο μήνυμα στο Twitter: “Έχω αλλάξει ομάδα. Ψηφίστε τον Τραμπ 2016.”

Το παραπάνω μήνυμα αναγνωρίστηκε αμέσως ως προϊόν υποκλοπής. Οι δεσμοί του Ποντέστα με την οικογένεια Κλίντον πηγαίνουν πίσω χρονικά στην πρώτη προεδρική θητεία του Μπιλ Κλίντον.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο λογαριασμός του Τζον στο Twitter έγινε στόχος επίθεσης. Αυτό εξηγεί το μήνυμα. Εργαζόμαστε για να διορθώσουμε το πρόβλημα,” δηλώνει ο Νικ Μέριλ που είναι υπεύθυνος Τύπου για τις επισκέψεις που πραγματοποιεί η Χίλαρι Κλίντον.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, έχει ενημερώσει για την επίθεση τους υπεύθυνους του Twitter και ότι εργάζονται από κοινού προκειμένου να βελτιώσουν το επίπεδο ασφάλειας του λογαριασμού που έχει ο Ποντέστα.

Ο Μέριλ δεν επιβεβαίωσε ή αρνήθηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για την επίθεση αυτή, έχει ενημερωθεί το FBI, σύμφωνα με το CNN.

Της επίθεσης αυτής είχε προηγηθεί κακόβουλη ενέργεια στο λογαριασμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Ποντέστα, για την οποία σύμφωνα με τον ίδιο, επικοινώνησε μαζί του το FBI, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ συνεργάζεται μαζί τους προκειμένου να διαχειριστεί το ζήτημα που έχει προκύψει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις