Την ευκαιρία να απολαύσουν όσα κουβανικά πούρα και όσο κουβανικό ρούμι επιθυμούν στην πατρίδα τους θα έχουν στο εξής οι Αμερικανοί καθώς – στο πλαίσιο του “ξεπαγώματος” των οικονομικών σχέσεων – ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε την άρση του εμπάργκο για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Σύμφωνα με το Time, οι νέες ρυθμίσεις στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών (συγκεκριμένα ο τελευταίος, τρίτος “γύρος” ανακοινώσεων), προβλέπουν ότι πλέον οι Αμερικανοί θα μπορούν να φέρνουν μαζί τους στις ΗΠΑ πούρα και ρούμι, αξίας πάνω από 100 δολάρια. Μέχρι πρότινος αυτό ήταν το όριο.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν επίσης “χαλάρωση” των εισαγωγών κουβανικών φαρμάκων από τις ΗΠΑ, τη δυνατότητα στους Κουβανούς να αγοράζουν online αμερικανικά προϊόντα και ότι αμερικανικές εταιρείες θα αναλάβουν εργασίες σε υποδομές στην Κούβα.

“Το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται για να ρίξει τα οικονομικά ‘τείχη’ σε τομείς όπως τα ταξίδια, το εμπόριο, οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες” ανέφερε ανακοίνωση του Jack Lew.

“Η σημερινή κίνηση είναι μία συνέχεια της πρωτοβουλίας αυτής και επιτρέπει μεγαλύτερη συνεργασία στην επιστήμη, υποτροφίες και δωρεές και ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. Αυτά τα βήματα έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν την εποικοδομητική αλλαγή και να ξεκλειδώσουν οικονομικές ευκαιρίες για Κουβανούς και Αμερικανούς” προστίθεται.

Οι νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 17 Οκτωβρίου του 2016.