Σοκ έπαθαν οι Βρετανοί λάτρεις της πασίγνωστης ελβετικής σοκολάτας Toblerone όταν διαπίστωσαν ότι η εταιρεία παραγωγής αποφάσισε να μικρύνει τα χαρακτηριστικά “τριγωνάκια” της στις συσκευασίες που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να περικόψει το κόστος.

Η εταιρεία Mondelez International εξήγησε ότι η απόφαση να προωθήσει σοκολάτα σε… σμίκρυνση ελήφθη προκειμένου να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα η τιμή της και δεν έχει καμία σχέση με την πτώση της στερλίνας λόγω του Brexit.

Αυτό πάντως δεν σταμάτησε το τσουνάμι των παραπόνων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που προϊόντα που κυκλοφορούν στη Βρετανία “μικραίνουν” για να μην ακριβύνουν.

Δείτε πώς ήταν η Toblerone

How it was - the Toblerone bar


“Αυτή πρέπει να είναι η πιο ηλίθια εταιρική απόφαση όλων των εποχών” έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Μάικλ Τατ. “Έχεις μια σοκολάτα ποιότητας που είναι πασίγνωστη για το χαρακτηριστικό σχήμα της και για να γλιτώσεις λεφτά, αλλάζεις το σχήμα; Καταλήγεις με ένα ακριβό προϊόν που μοιάζει με κακέκτυπο του εαυτού του… Ντροπή του, Mondelez”, συνέχισε.

“Οι άνθρωποι δεν τρώνε Toblerone καθημερινά. Θα μπορούσατε κυριολεκτικά να διπλασιάσετε την τιμή και οι καταναλωτές θα συνέχιζαν να την αγοράζουν. Ανόητοι”, έγραψε ο Νίκολας Μπάρκερ.

Η ελβετική εταιρεία μείωσε το βάρος της σοκολάτας των 170 γραμμαρίων στα 150 γραμμάρια, αυξάνοντας το διάστημα μεταξύ των χαρακτηριστικών τριγώνων. Η σοκολάτα των 400 γραμμαρίων μειώθηκε επίσης στα 360 γραμμάρια.


Μολονότι διέψευσε ότι η αλλαγή αυτή έχει οποιαδήποτε σχέση με το Brexit, η εταιρεία Mondelez ανακοίνωσε ότι οι σοκολάτες Toblerone που πωλούνται σε άλλες χώρες δεν πρόκειται να αλλάξουν.

“Πάντα εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχουμε στους καταναλωτές ποιότητα ανάλογη της τιμής όμως, όπως και πολλές άλλες εταιρείες, δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος πολλών συστατικών. Απορροφούμε αυτό το κόστος για όσο περισσότερο γίνεται αλλά για να διασφαλίσουμε ότι η Toblerone θα παραμείνει στα ράφια, σε προσιτή τιμή και με το γνωστό σχήμα που όλοι αγαπάμε, έπρεπε να μειώσουμε το βάρος της συγκεκριμένης σοκολάτας” που προορίζεται για την αγορά του ΗΒ, είπε μια εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τα προϊόντα της Mondelez εξάγονται σε 120 χώρες.

Η τιμή της ζάχαρης αυξήθηκε περίπου κατά 45% φέτος. Η τιμή του γάλακτος έχει επίσης αρχίσει να αυξάνεται ενώ η τιμή του κακάο παραμένει σταθερή αλλά σχετικά υψηλή αφού πέρσι έφτασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις