Οι Αμερικανοί που ψήφισαν ήδη εμφανίζονται ανήσυχοι για την κατεύθυνση που έχουν πάρει οι ΗΠΑ και αναζητούν έναν «ισχυρό ηγέτη που μπορεί να πάρει την χώρα πίσω από τους πλούσιους και τους ισχυρούς», σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ipsos που διενεργήθηκε για το Reuters, ανήμερα των προεδρικών εκλογών.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα περισσότερων από 10.000 ανθρώπους που άσκησαν ήδη το εκλογικό τους δικαίωμα, έδειξε ότι η πλειοψηφία εκφράζει ανησυχία σχετικά με το μέλλον της και έχει χαμηλή εμπιστοσύνη ότι τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.

Η πλειοψηφία επίσης εκτιμά ότι η οικονομία είναι οικοδομημένη με τρόπο για να εξυπηρετεί κυρίως τους πλούσιους.

Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση, η οποία θα ανανεώνεται όσο έρχονται νέα στοιχεία και εξακολουθεί η καταμέτρηση των ψήφων:

– Το 75% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι «οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν ισχυρό ηγέτη για να πάρει την χώρα πίσω από τους πλούσιους και τους ισχυρούς».

– Το 72% ότι «η αμερικανική οικονομία είναι οικοδομημένη για να εξυπηρετεί τους πλούσιους και τους ισχυρούς».

– Το 68% ότι «τα παραδοσιακά κόμματα και οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για ‘ανθρώπους σαν και μένα’».

– Το 76% πιστεύει ότι «τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης ενδιαφέρονται περισσότερο να βγάζουν χρήματα παρά να αποκαλύπτουν την αλήθεια».

– Το 57% απαντά πως «ολοένα και περισσότερο δεν με εκφράζει αυτό στο οποίο έχουν μετατραπεί οι ΗΠΑ».

– Το 54% υποστηρίζει ότι «είναι ολοένα και πιο δύσκολο για κάποιον σαν και μένα να εξελιχθώ στις ΗΠΑ».

Η σφυγμομέτρηση πραγματοποιήθηκε την ημέρα των εκλογών σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ στην αγγλική γλώσσα σε δείγμα 10.604 Αμερικανών που ήδη ψήφισαν. Η δημοσκόπηση έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±1%.

Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων σχετικά με την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, τον υποψήφιο που υποστήριξαν και την αιτία επιλογής τους.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις