Ενώ ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεναγείται στον Λευκό Οίκο από τον Μπαράκ Ομπάμα, στα αμερικανικά ΜΜΕ έχει ξεκινήσει η σεναριολογία για το νέο κυβερνητικό σχήμα, η οποία περιλαμβάνει αρκετά σενάρια… τρόμου.

“Ακούγονται” ονόματα όπως του Ρούντι Τζουλιάνι, του Κρις Κρίστι, του Νιουτ Γκρίνγκριτς κ.α., αλλά και του συνταξιούχου νευροχειρουργού Μπεν Κάρσον, που υπήρξε (αρχικά) αντίπαλος του Τραμπ στις εσωκομματικές διαδικασίες για το χρίσμα και (στη συνέχεια) υποστηρικτής του.

Ο Κάρσον προορίζεται πιθανώς για το υπουργείο Υγείας, αλλά υπάρχει και το σενάριο πως θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας. Έχει στο ενεργητικό του αξιόλογα επιτεύγματα, όπως ο πρώτος διαχωρισμός σιαμαίων νεογέννητων που ήταν ενωμένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις σε έμβρυα κ.α.

Επίσης πιστεύει στη Δημιουργία και όχι στην Εξέλιξη, είναι χορτοφάγος, είναι κατά των αμβλώσεων και της έρευνας με βλαστοκύταρα. Ακόμη, θεωρεί πως η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει να κάνει με την ανθρώπινη δραστηριότητα και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ενδεχόμενο υπάρχει να δούμε και την γνωστή για την τερατώδη άγνοιά και τις υπερσυντηρητικές απόψεις της, Σάρα Πέιλιν, στη θέση της υπουργού Εσωτερικών.

Αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνουν δημοσιογράφοι ότι ο άνθρωπος που έκανε σλόγκαν το “Drill baby, drill!” (drill= εξόρυξη πετρελαίου) θα είναι υπεύθυνος και για τη διαχείριση των φυσικών πόρων της χώρας.

Σύμφωνα με το Buzzfeed που ισχυρίζεται πως έχει εξασφαλίσει τη λίστα με τους ανθρώπους της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, το σχήμα δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του μορφή.

Αυτή είναι η λίστα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις