Ένα από τα ανερχόμενα στελέχη της γαλλικής ακροδεξιάς, η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, θα ήταν «χαρούμενη» να «συνεργαστεί» με τον Στιβ Μπάνον, τον επικεφαλής του ενημερωτικού ιστότοπου με υπερσυντηρητικές θέσεις Breitbart News, που σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στη Γαλλία, και παράλληλα ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής στρατηγικής του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Εάν έλθει στη Γαλλία «θα είμαστε χαρούμενοι να συνεργαστούμε μαζί του» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η νεαρή βουλευτίνα του Εθνικού Μετώπου, ανιψιά της προέδρου του FN Μαρίν Λεπέν, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής της στη Μόσχα.

«Όλα τα εναλλακτικά μέσα είναι σε γενικές γραμμές θετικά, ο Ντόναλντ Τραμπ υπήρξε η απόδειξη αυτού (…) αποτελούν ενδιαφέροντα εργαλεία» σχολίασε η Γαλλίδα πολιτικός 26 ετών.

Η ίδια διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει έλθει «σε άμεση επαφή» με τον ιστότοπο Breitbart. Όμως επισήμανε ότι μεταξύ του Εθνικού Μετώπου και του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ «έχουν υπάρξει κάποιες πρώτες επαφές εδώ και λίγο καιρό».

Ο Μπάνον είχε αποκαλέσει στις αρχές Ιουλίου τη Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν το «νέο ανερχόμενο αστέρι», σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο radio-londres.fr στην οποία είχε επιβεβαιώσει τη βούλησή του να «ανοίξει έναν ιστότοπο Breitbart Paris ή Breitbart France».

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του Breitbart, Αλεξάντερ Μάρλοου, ο ιστότοπος σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί και στο εξωτερικό ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γερμανία και στη Γαλλία, όπου σκοπεύει να υποστηρίξει επίσημα την υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν.

«Υπάρχει ένα αναγνωστικό κοινό που δεν καλύπτεται επαρκώς» στην Ευρώπη, τόνισε ο ίδιος στην εφημερίδα New York Times την Κυριακή.

«Πρόκειται για τους ίδιους αναγνώστες που αγνοήθηκαν στη Βρετανία (πριν από το Brexit) και στις ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις