Με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας ξεκίνησε στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με πηγή της ελληνοκυπριακής πλευράς, η συνάντηση ξεκινά με συζήτηση επί των κριτηρίων του εδαφικού, με στόχο να υπάρξει κατάληξη επί αυτών, αποτύπωσή τους σε χάρτη και καθορισμός ημερομηνίας για πολυμερή διάσκεψη.

Η καθυστέρηση της έναρξης της συνάντησης οφείλεται σε εσωτερική σύσκεψη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, της οποίας είχαν προηγηθεί χωριστές συναντήσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο ‘Εσπεν Μπαρθ ‘Ειντε, πρώτα με τον κ. Ακιντζί και στη συνέχεια με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο κ. ‘Ειντε, η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του τουρκοκύπριιου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις