Τρία τεμένη στην Καλιφόρνια έλαβαν τις τελευταίες ημέρες την ίδια επιστολή που περιείχε ισλαμοφοβικές απειλές και στην οποία ο άγνωστος αποστολέας διαβεβαίωνε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «θα καθαρίσει την Αμερική», γνωστοποίησε η μεγαλύτερη οργάνωση Αμερικανών μουσουλμάνων.

Η επιστολή απευθύνεται στα «παιδιά του Σατανά» και σε αυτήν επισημαίνεται ότι ο μεγιστάνας «θα καθαρίσει την Αμερική και θα της δώσει πίσω τη λάμψη της». Επιπλέον περιέχει ισλαμοφοβικές ύβρεις ενώ εστάλη σε τρία τεμένη, με αποτέλεσμα τα στελέχη της οργάνωσης Cair στην Καλιφόρνια να ζητήσουν από τις αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των χώρων αυτών.

Η πρώτη επιστολή έφθασε την Πέμπτη στο ισλαμικό κέντρο Evergreen στο Σαν Χοσέ, στη βόρεια Καλιφόρνια και το Σάββατο δύο τεμένη στο Λονγκ Μπιτς και το Κλέρμοντ, κοντά στο Λος Άντζελες, ενημέρωσαν ότι έλαβαν επιστολές.

Η αστυνομία «πρέπει να διεξαγάγει έρευνα για αυτήν την ισλαμοφοβική εκστρατεία που στοχοθετεί χώρους λατρείας στην Καλιφόρνια θεωρώντας ότι πρόκειται για μια ενέργεια θρησκευτικού εκφοβισμού» δήλωσε το ηγετικό στέλεχος της Cair στο Λος Άντζελες, ο Χουσάν Αϊλούς.

«Οι κυβερνώντες της πολιτείας μας πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην μισαλλοδοξία, που ολοένα και αυξάνεται, με στόχο τους μουσουλμάνους, η οποία οδηγεί σε τέτοιους είδους ενέργειες» συμπλήρωσε ο ίδιος, σε ένα δελτίο τύπου.

Το FBI έχει καταγράψει μια αύξηση 67% των αντιμουσουλμανικών ενεργειών το 2015.

Την ίδια ώρα η Cair διαπιστώνει «μια αύξηση των ενεργειών εναντίον των Αμερικανών μουσουλμάνων (αποτελούν το 1% του πληθυσμού) και άλλων μειονοτήτων μετά τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου» όπου επικράτησε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις