Ένα πόλεμος από τα παλιά αναβιώνει στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, όπου μέλη της φυλής των Ινδιάνων Σίου που διαμένουν στον καταυλισμό Standing Rock, απειλούνται με εκτοπισμό από τη γη τους, γιατί υπάρχει σχέδιο να περάσει από εκεί αγωγός πετρελαίου που υποστηρίζουν πως θα καταστρέψει το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την Huffington Post, οι κάτοικοι έχουν δεχτεί προειδοποίηση ότι πρέπει να έχουν φύγει ως τις 5 Δεκεμβρίου, ειδάλλως θα παρέμβει εναντίον τους ο στρατός.

Ωστόσο εκείνοι δηλώνουν πως δεν θα αποχωρήσουν.

Ήδη η περιοχή έχει γίνει “θέατρο” συμπλοκών μεταξύ των διαδηλωτών και της Αστυνομίας.

Αυτοί που δεν θα δεχτούν να αποχωρήσουν απειλούνται με διώξεις, όπως ανέφερε επιστολή που εστάλη από τις αρχές στους τοπικούς αρχηγούς τους.

Αυτή τη στιγμή σε καταυλισμό διαμαρτυρίας που έχει στηθεί βρίσκονται 5.000 άτομα. Υποστηρίζουν ότι ο αγωγός θα τους εκτοπίσει, θα καταστρέψει το νερό που πίνουν και ιερά εδάφη τους.

Το έργο του αγωγού (Dakota Access Pipeline) θα στοιχίσει 3,8 δισ. δολάρια και το έχει αναλάβει η εταιρεία Energy Transfer Partners LP. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο αγωγός θα μεταφέρει φτηνότερα και πιο ασφαλώς το πετρέλαιο από τη Βόρεια Ντακότα στο Ιλινόι και από εκεί στα διυλιστήρια του Κόλπου του Μεξικού.

Ρεπορτάζ του RT


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις