Ο δράστης που παρέσυρε με το όχημά του μια ομάδα πεζών στο πανεπιστήμιο του Οχάιο στις ΗΠΑ και μαχαίρωσε περαστικούς με ένα χασαπομάχαιρο “είναι ένας στρατιώτης” του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η τζιχαντιστική οργάνωση μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας Άμακ.

Ο δράστης, φοιτητής του πανεπιστημίου, σομαλικής καταγωγής, τραυμάτισε 11 ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο νεαρός “πραγματοποίησε την επιχείρησή του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος προς τους υποστηρικτές του να στοχοθετήσουν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού” που πολεμά τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία, επισήμανε μια ανώνυμη “πηγή” στο πρακτορείο Άμακ.

To Amaq ανήρτησε μια φωτογραφία του Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν, στην οποία φοράει μπλε μπλούζα και είναι καθισμένος.

«Ο αδελφός Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν, μακάρι ο Θεός να τον υποδεχθεί, είναι εκείνος που διέπραξε την επίθεση στο Οχάιο, ένας τριτοετής φοιτητής» γράφει η λεζάντα.

Ο Αρτάν γεννήθηκε στην Σομαλία κι ήταν μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ, όπου έφθασε το 2014, σύμφωνα με ένα στέλεχος των ομοσπονδιακών αρχών, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Αρτάν ενδεχομένως έζησε για 7 χρόνια στο Πακιστάν, σύμφωνα με άλλο στέλεχος των ομοσπονδιακών αρχών που επίσης δεν θέλησε να κατονομαστεί λόγω του ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι πρόσφυγες από τη Σομαλία συχνά περνούν κάποιο διάστημα στο Πακιστάν προτού έρθουν στις ΗΠΑ, επισήμανε ένας άλλος αξιωματούχος.

Τα μέλη της σομαλικής κοινότητας του Κολόμπους καταδίκασαν την επίθεση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις