Η Ρωσία και οι ισλαμιστές μπορεί να προσπαθήσουν να αυξήσουν την επιρροή τους στις βαλκανικές χώρες, αν η ΕΕ δεν τις εντάξει ως μέλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στη DW και τονισε πως είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να προσπαθήσει να περιλάβει στους κόλπους της τα βαλκανικά κράτη.

«Αν θέλουμε να έχουμε μια ασφαλή και σταθερή Ευρωπαϊκή Ένωση και μαζί μ’ αυτή μια ασφαλή Ευρώπη, δεν είναι καλό να υπάρχουν τρύπες», δήλωσε ο Ράμα στην εφημερίδα.

«Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν επίσης άλλοι, τρίτοι παίκτες, που παίζουν το παιγνίδι τους και μπορεί να επωφεληθούν, αν η ΕΕ αφήσει εκεί ένα κενό», δήλωσε.

«Μιλάω για τη Ρωσία, αλλά μιλάω επίσης για το ριζοσπαστικό ισλάμ», πρόσθεσε.

Ο Ράμα δήλωσε πως η χώρα του θα συνεχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση της ένταξης στην ΕΕ, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες για την ικανότητα της Ένωσης να δεχθεί νέα μέλη.

«Το θέμα δεν είναι πόσο πολύ καιρό χρειαζόμαστε ακόμη, είναι το πώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο μεταξύ, πολιτικά είμαστε σε πολύ καλή φόρμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προς το παρόν δεν είναι».

Η συνέντευξη Ράμα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις