Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους συμπολίτες του να μετατρέψουν τις καταθέσεις που έχουν σε ξένα νομίσματα σε τουρκικές λίρες για να υποστηρίξουν την οικονομία της χώρας.

«Όσοι έχουν αποταμιεύσεις σε ξένα νομίσματα, ας τις μετατρέψουν σε χρυσό, ας τις μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες. Ώστε η τουρκική λίρα και ο χρυσός να κερδίσουν σε αξία», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν σε μια περίοδο που η τουρκική λίρα σπάει κάθε εβδομάδα και ένα αρνητικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου εξαιτίας των πολιτικών ανησυχιών και της τεταμένης κατάστασης ασφαλείας στη χώρα.

Οι αγορές ανησυχούν επίσης για τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Ερντογάν στην οικονομία, καθώς δεν έχει σταματήσει να ζητά από την κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκιά της, παρά τον αυξημένο πληθωρισμό.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη μείωση των επιτοκίων», τόνισε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος. «Αυτό που λέω ισχύει και για τις δημόσιες τράπεζες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις