Το περιοδικό Time ανακήρυξε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Πρόσωπο της Χρονιάς.

Στο εξώφυλλό του γράφει: Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρος των Διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής (President of the Divided States of America), κάνοντας λογοπαίγνιο με το ακρωνύμιο των ΗΠΑ (United States of America).

Το Πρόσωπο της Χρονιάς είναι το άτομο εκείνο που επηρέασε περισσότερο τον κόσμο και μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Για το 2016 στη λίστα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι και η Μπιγιονσέ.

Ο «θεσμός» του Προσώπου της Χρονιάς ξεκίνησε το 1927. Για το 2015, Πρόσωπο της Χρονιάς εξελέγη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στο κείμενο που εξηγεί την επιλογή
, υπογραμμίζεται ότι «η πρόκληση για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι τώρα να αποδείξει αυτό για το οποίο ολόκληρη η χώρα έχει διχαστεί, αν δηλαδή αυτός επηρέασε τον κόσμο προς το καλύτερο ή το χειρότερο για την φετινή χρονιά».

Το Time σημειώνει ότι «μπορεί ο εκλεγμένος πρόεδρος να σταματήσει να τουιτάρει, αλλά θα το κάνει μόνο γιατί θα έχει βρει ένα διαφορετικό τρόπο να λέει την ιστορία που θέλει απευθείας στο κοινό που θέλει να την ακούσει».

Σχολιάζοντας την εκλογική αναμέτρηση, τονίζει ότι η Χίλαρι Κλίντον έχασε γιατί προσπάθησε να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα για τον Τραμπ, μολονότι τουλάχιστον έξι στους δέκα ψηφοφόρους εξακολουθούν να έχουν αρνητική άποψη για αυτόν.

«Κι όμως, σε αναλογία σχεδόν δύο προς ένα, οι ψηφοφόροι ενδιαφέρονταν περισσότερο για την αλλαγή και για το ποιος μπορεί να τη φέρει, κι εκεί ο Τραμπ κέρδισε συντριπτικά. Αυτό θα αποτελέσει και το επόμενο κρίσιμο τεστ για αυτόν, καθώς με το ξεκίνημα της διακυβέρνησης του, θα κληθεί να αποδείξει πόσα από εκείνα που έλεγε προεκλογικά μπορεί να πραγματοποιήσει» σχολιάζει το Time.

Και καταλήγει: «Για το γεγονός ότι θύμισε στην Αμερική ότι η δημαγωγία τρέφεται από την απελπισία και ότι η αλήθεια είναι τόσο δυνατή όσο η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο αυτού που τη λέει, για το γεγονός πως ενδυνάμωσε ένα κρυμμένο εκλεκτορικό σώμα κάνοντας δημοφιλή την οργή του και μεταδίδοντας απευθείας τους φόβους του, αλλά και για το ότι σχηματοποίησε την πολιτική κουλτούρα του αύριο γκρεμίζοντας εκείνη του χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2016».

Η φωτογράφιση για το εξώφυλλο έγινε στον “Πύργο Τραμπ” στη Νέα Υόρκη, μέσα στο πολυτελές σπίτι του μεγιστάνα, στον 66ο όροφο.


Δείτε το βίντεοΤο εξώφυλλο του TIME

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις