Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων οι οποίες δρουν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δήλωσε ότι ο οπλισμός που άρπαξαν οι τζιχαντιστές όταν κατέλαβαν ξανά την Παλμύρα στη Συρία αυξάνει τον κίνδυνο για τα στρατεύματα του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έκρινε πάντως ότι η απειλή μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ο υποστράτηγος Στίβεν Τάουνσεντ ανέφερε σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο ότι ανάμεσα στα όπλα που άρπαξαν οι μαχητές του ΙΚ όταν κατέλαβαν την αρχαία πόλη προ ημερών ήταν τεθωρακισμένα και αντιαεροπορικά.

«Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος (…) για το τι άρπαξαν. Πιστεύουμε ότι (ο οπλισμός) συμπεριλαμβάνει μερικά τεθωρακισμένα οχήματα και βαριά όπλα, πιθανόν κι εξοπλισμό αεράμυνας», είπε ο Τάουνσεντ. «Βασικά ό,τι κι αν αρπάζουν θέτει υπό απειλή (στις δυνάμεις των χωρών που συμμετέχουν σ)τον συνασπισμό, αλλά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές και θα το κάνουμε».

Οι αμερικανικές δυνάμεις θα επιδιώξουν να καταστρέψουν αυτά τα όπλα όταν τους παρουσιαστεί η ευκαιρία, πρόσθεσε.

Ο υποστράτηγος ανέφερε ακόμη πως οι εξελίξεις στο Χαλέπι δεν μεταβάλουν σημαντικά την κατάσταση σε ό,τι αφορά τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ επιχειρήσεις για την κατάληψη της Ράκας, της πρωτεύουσας του «χαλιφάτου» του ΙΚ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις