Το πόρισμα για την αεροπορική τραγωδία στην οποία ξεκληρίστηκε η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσαπεκοένσε, αποδίδει ευθύνες στην εταιρεία και στον πιλότο για τη συντριβή.

Η κυβέρνηση της Βολιβίας, έδρα της εταιρείας τσάρτερ που έκανε τη μοιραία πτήση, ολοκλήρωσε την έρευνά της καταλήγοντας ότι η LaMia και ο πιλότος ήταν υπεύθυνοι για το δυστύχημα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημοσίων Εργων, Μίλτον Κλάρος.

Ο πιλότος και συνιδιοκτήτης της εταιρείας, ο Μιγκέλ Κιρόγκα, ήταν ένας από τους 71 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος, κατά τα φαινόμενα, ξέμεινε από καύσιμα και συνετρίβη σε πλαγιά κοντά στην πόλη της Κολομβίας Μεντεγίν.

«Η LaMia και ο πιλότος είναι υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη σε αυτό το τραγικό γεγονός», δήλωσε ο Κλάρος, σύμφωνα με το Reuters. Ήδη ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γκουστάβο Βάργκας Γκαμπόα, έχει συλληφθεί και θα δικαστεί. Ο γιος του, πρώην αξιωματούχος της αρχής πολιτικής αεροπορίας της Βολιβίας, επίσης κρατείται, καθώς κατηγορείται ότι παρενέβη προκειμένου να βγει η άδεια του μοιραίου αεροσκάφους.

Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε βάρος του συνδιοκτήτη της LaMia, Μάρκο Αντόνιο Ρόχα Μπενέγκας, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, αλλά και σε βάρος του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Σέλια Καστέδο, ο οποίος έφυγε από την Βολιβία μετά από το δυστύχημα και ζήτησε άσυλο στη Βραζιλία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις