Τους 34 έφτασαν οι νεκροί από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ στο Πακιστάν και η αστυνομία έχει εντοπίσει τέσσερα πρόσωπα που φέρονται ότι παρασκεύασαν το τοξικό ποτό χρησιμοποιώντας άφτερ σέιβ ως πρώτη ύλη.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, στη χριστιανική κοινότητα Τόμπα Τεκ Σινγκ, που απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Δεκάδες άνθρωποι κατανάλωσαν το ποτό που είχε παρασκευαστεί στην περιοχή.

“Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 34, αφού άλλοι 10 πέθαναν κατά τη διάρκεια της νύχτας”, δήλωσε ο γιατρός Άσιφ Μεχμούντ Σαλίμι, ο διοικητής του τοπικού νοσοκομείου.

Μέχρι στιγμής 105 άνθρωποι έχουν πάει στο νοσοκομείο αυτό με συμπτώματα δηλητηρίασης και ορισμένοι έχουν σταλεί σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι χριστιανοί.

Οι τέσσερις ύποπτοι που παρασκεύασαν το ποτό, το κατανάλωσαν και οι ίδιοι.
“Ο ένας πέθανε, οι άλλοι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και ο τέταρτος συνελήφθη”, διευκρίνισε ένας επιθεωρητής της αστυνομίας. Ο συλληφθείς εξήγησε στους αστυνομικούς ότι παρασκεύασε το τοξικό αλκοόλ χρησιμοποιώντας 20 λίτρα λοσιόν για μετά το ξύρισμα και άλλες χημικές ουσίες.

Η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται στους μουσουλμάνους στο Πακιστάν, όμως οι χριστιανοί και οι αλλοδαποί μπορούν να αγοράζουν αλκοολούχα ποτά, αλλά σε υψηλές τιμές. Πολλοί φτιάχνουν μόνοι τους στο σπίτι τους αλκοόλ, με αποτέλεσμα τις συχνές δηλητηριάσεις από τοξικές ουσίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις