Εκτροχιάστηκε τρένο στο Μπρούκλιν - 100 τραυματίες

Εκτροχιάστηκε τρένο στο Μπρούκλιν - 100 τραυματίες

Μετά την σιδηροδρομική τραγωδία που συγκλόνισε τη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, ένα νέο σιδηροδρομικό ατύχημα που συνέβη στο Μπρούκλιν της αμερικανικής μεγαλούπολης σε ώρα αιχμής είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά περισσότεροι από 100 άνθρωποι, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

«103 τραυματίες έχουν καταμετρηθεί στο σημείο του εκτροχιασμού του τρένου στο Atlantic Terminal, όλοι τους ελαφρά» ανέφερε νεότερο tweet που ανήρτησε η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος τόνισε ότι «από τύχη» δεν τραυματίστηκαν σοβαρά επιβάτες του τρένου, το οποίο μετέφερε 500 έως 700 ανθρώπους.

«Το δύο πρώτα βαγόνια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.»

«Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ένδεκα εκ των επιβατών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αν και «η κατάστασή τους δεν ήταν σοβαρή», επισήμανε ο αξιωματικός.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Το σοβαρότερο τραύματα για το οποίο ακούσαμε να μιλάνε σε αυτήν την φάση είναι ένα σπασμένο πόδι» δήλωσε αφού επισκέφθηκε το σημείο.

«Έχουμε δει χειρότερα» τόνισε, υπενθυμίζοντας τον εκτροχιασμό ενός συρμού στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Χόμποκεν, πολύ κοντά στη Νέα Υόρκη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1 ανθρώπου και τον τραυματισμό 114.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών, Τόμας Πρέντεργκαστ είπε ότι πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας για να διευκρινιστεί ο λόγος που ο οδηγός δεν σταμάτησε εγκαίρως το τρένο.

Ο μηχανοδηγός είναι πιθανόν υπεύθυνος που δεν μπόρεσε να σταματήσει εγκαίρως το τρένο προτού χτυπήσει στα κιγκλιδώματα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Με αυτήν την ταχύτητα, είναι κατά κύριο λόγο ευθύνη του μηχανοδηγού να σταματήσει το τρένο» τόνισε επιπλέον.

Στο Μπρούκλιν, οι επιβάτες περιέγραψαν το τρομακτικό και χαοτικό σκηνικό σε μηνύματά τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Άνθρωποι "πετούσαν" προς κάθε πλευρά» έγραψε στο Facebook η Σερένα Τζένεϊ, επιβάτης της αμαξοστοιχίας.

A commuter train passenger sits on the floor of a train car after a Long Island Rail Road train derailed at Atlantic Terminal in Brooklyn, N.Y., on Jan. 4, 2017.

PHOTO: A Long Island Railroad train derailed in Brooklyn, New York, Jan. 4, 2017.


NYC PAPERS OUT. Social media use restricted to low res file max 184 x 128 pixels and 72 dpi

Πολλοί επιβάτες, που μίλησαν στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο New York 1, περιέγραψαν ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και ότι ετοιμάζονταν να αποβιβαστούν όταν η αμαξοστοιχία τραντάχτηκε, με αποτέλεσμα να πέσουν κάτω πολλοί επιβάτες.

«Το τρένο μου LIRR έπεσε πάνω στον τερματικό σταθμό Atlantic, είναι τρελό (αυτό που συνέβη), φαίνεται πως υπάρχουν μονάχα κάποιοι ελαφρά τραυματίες» ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ο επιβάτης Άαρον Νιούφελντ, προσθέτοντας κάποιες φωτογραφίες όπου απεικονίζεται ένας άνθρωπος που έχει πέσει στο έδαφος και η σπασμένη πόρτα του βαγονιού.

Σε μια άλλη φωτογραφία διακρίνεται μια σειρά καθισμάτων που έχει αποκολληθεί στο εσωτερικό του βαγονιού.

Οι τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Οι περισσότεροι εξ αυτών, που υπέστησαν μώλωπες, παρέμειναν καθισμένοι πιέζοντας με πάγο τα σημεία του σώματός τους που είχαν χτυπήσει.

PHOTO: A Long Island Railroad train derailed in Brooklyn, New York, Jan. 4, 2017.

PHOTO: Emergency vehicles gather at the Atlantic Avenue Terminal after a commuter train derailed, Jan. 4, 2017, in Brooklyn, New York.

Δείτε video από το σημείοΡεπορτάζ του ABC News