Ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – από τη σελίδα του Λευκού Οίκου έχουν αφαιρεθεί στήλες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και πληροφορίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή
Όσον αφορά τις πρώτες αποφάσεις, η κυβέρνηση Τραμπ διεμήνυσε ότι θα αναπτύξει ένα σύστημα «αιχμής» για την πυραυλική άμυνα ώστε να προστατευθούν οι ΗΠΑ από ενδεχόμενες επιθέσεις χωρών όπως το Ιράν ή Βόρεια Κορέα
 
Επίσης, η κυβέρνηση θα καταστήσει τη συντριβή των «οργανώσεων της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας» κορυφαία προτεραιότητά της στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, αναφέρει ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικάνου.
Στην ανακοίνωση, υπό τον τίτλο «Εξωτερική Πολιτική για την Αμερική Πρώτα» (“America First Foreign Policy”), αναφέρεται ότι η ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και άλλων ριζοσπαστικών ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων «θα είναι η υψηλότερη προτεραιότητά μας». 
 
Εξάλλου η ανακοίνωση μοιάζει να υπονοεί μια προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία, κάτι που ο Τραμπ είχε πει ότι θα επιδιώξει. «Είμαστε πάντα ευτυχείς όταν παλιοί εχθροί γίνονται φίλοι κι όταν παλιοί φίλοι γίνονται σύμμαχοι», αναφέρεται.  Ο Τραμπ απορρίπτει τις επικρίσεις ότι μοιάζει υπερβολικά πρόθυμος να ανακηρύξει σύμμαχο τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η ανακοίνωση επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (ΤPP), τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που η κυβέρνηση Ομπάμα δεν κατάφερε παρ’ όλες τις προσπάθειές της να πείσει το Κογκρέσο να επικυρώσει. 
Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει πως θα ακυρώσει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου που πλήττουν τους αμερικανούς εργαζόμενους, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.  
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις