Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα. Ο απολογισμός της τραγωδίας αυτής στην περιοχή Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας είναι πλέον οριστικός. Ανασύρθηκαν νεκροί είκοσι εννέα άνθρωποι, ενώ οι επιζώντες είναι έντεκα, εννέα εκ των οποίων διασώθηκαν από τα μέλη των σωστικών συνεργείων.

Συνολικά, την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, όταν χιονοστιβάδα και κατολίσθηση έπληξαν το ξενοδοχείο, μέσα στο κτήριο βρίσκονταν σαράντα άνθρωποι. Δώδεκα ήταν υπάλληλοι του Rigopiano και οι υπόλοιποι πελάτες. Τέσσερα παιδιά είχαν μείνει εγκλωβισμένα και μπόρεσαν να σωθούν από τα μέλη της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν από τις νεκροψίες, ο θάνατος για τα περισσότερα θύματα οφείλεται στο ότι καταπλακώθηκαν από τα ερείπια, σε ασφυξία και υποθερμία. Πολλοί συγγενείς των θυμάτων, όμως, πιστεύουν ότι αν η κινητοποίηση των πρώτων βοηθειών ήταν αμεσότερη, τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, θέλησε να αναφερθεί με επαίνους στην προσφορά των σωστικών συνεργείων, τονίζοντας ότι «η Ιταλία νιώθει υπερήφανη για το έργο τους, διότι είναι υποδειγματικοί πολίτες και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις