Τα μέσα ενημέρωσης είναι «μέρος της αντιπολίτευσης» και θα πρέπει «να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό», δήλωσε ο Στιβ Μπάνον στρατηγικός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εφημερίδα The New York Times.

«Τα μέσα ενημέρωσης εδώ είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης (…) όχι το Δημοκρατικό Κόμμα (…). Δεν κατανοούν αυτή τη χώρα. Δεν κατανοούν για ποιο λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε ο Μπάνον.

«Τα μέσα θα πρέπει να παρεμποδιστούν και να ταπεινωθούν και να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και απλώς να ακούσουν για λίγο», τόνισε.

«Τα μεγάλα μέσα δεν απέλυσαν κανέναν που παρακολούθησε την προεκλογική μας εκστρατεία», πρόσθεσε ο Μπάνον, που διετέλεσε γενικός διευθυντής της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ.

«Δείτε τους λογαριασμούς στο Twitter αυτών των ανθρώπων: είναι ξεκάθαροι υποστηρικτές της εκστρατείας της (Χίλαρι) Κλίντον», εκτίμησε.

«Και γι’ αυτό δεν έχετε εξουσία. Ταπεινωθήκατε», επέμεινε.

Οι δηλώσεις του Μπάνον, που σπάνια παραχωρεί συνεντεύξεις, γίνονται την ώρα που υπάρχει μεγάλη ένταση μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του Τύπου.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει το Σάββατο απευθυνόμενος σε πράκτορες της CIA ότι είναι «σε πόλεμο» με τα ΜΜΕ και ότι οι δημοσιογράφοι είναι «μεταξύ των πιο ανέντιμων ανθρώπων στον κόσμο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις