Οι εργαζόμενοι του Twitter συγκέντρωσαν και δώρισαν ένα εκατομμύριο δολάρια (περίπου 930.000 ευρώ) στην Αμερικανική Ένωση Κοινωνικών Ελευθεριών (ACLU), η οποία έχει δεσμευτεί να πολεμήσει την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, να απαγορεύσει σε πρόσφυγες επτά μουσουλμανικών χωρών την είσοδο στη χώρα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον 24 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές.
Σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι στο Twitter δώρισαν τουλάχιστον 500.000 δολάρια, ενώ άλλα τόσα προσέφεραν από κοινού ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζακ Ντόρσι και ο εκτελεστικός διευθυντής Ομίντ Κορντεστάνι, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας Tech Crunch
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απεστάλη στους εργαζομένους του Twitter, η δικηγόρος Βιτζάια Γκάμπε αναφέρει ότι απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά.
«Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε καταιγισμό νομικών προκλήσεων, νομοθετικών και δημοσίων διακηρύξεων. Αλλά όσο οι ελευθερίες των πολιτών βρίσκονται υπό απειλή, είμαι περήφανη να γνωρίζω ότι ως άτομα θα σταθούμε στο ύψος μας προκειμένου να υπερασπιστούμε την ελευθερία και να φροντίσουμε τους ανθρώπους».
Επιπλέον, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες σκοπεύουν να στείλουν ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο Τραμπ, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με το συγκεκριμένο διάταγμα που υπεγράφη και προσφέροντας τη βοήθειά τους για την ανεύρεση εναλλακτικής λύσης.
Εν τω μεταξύ, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Viber προσφέρει πλέον δωρεάν διεθνείς κλήσεις προς τις πληγείσες χώρες -Ιράκ, Ιράν, Συρία, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη. 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις