Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα νικήσουν «την ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία» και τις «δυνάμεις του θανάτου», χωρίς να δώσει οποιαδήποτε ένδειξη σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσει ή μια πιθανή αλλαγή προσέγγισης του ζητήματος της τρομοκρατίας σε σύγκριση με εκείνη του Μπαράκ Ομπάμα.

«Θα νικήσουμε την ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία και δεν θα επιτρέψουμε να ριζώσει στην χώρα μας» επισήμανε από τη βάση MacDill, στην Τάμπα της Φλόριντας, έδρα της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στη Μέση Ανατολή (Centcom) και αρχηγείο των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

«Σήμερα στέλνουμε όλοι μαζί το εξής μήνυμα στις δυνάμεις του θανάτου και της καταστροφής: η Αμερική και οι σύμμαχοί τους θα σας νικήσουν» συμπλήρωσε.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει επιδοθεί «σε μια εκστρατεία γενοκτονίας, διαπράττοντας θηριωδίες σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές τρομοκράτες είναι αποφασισμένοι να χτυπήσουν την χώρα μας όπως ακριβώς έκαναν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως έκαναν από τον (μαραθώνιο) της Βοστόνης έως το Ορλάντο και το Σαν Μπερναρντίνο και κατά μήκος της Ευρώπης».

Υποστήριξε εξάλλου, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο για να στηρίξει τα λεγόμενά του, ότι ορισμένες επιθέσεις «δεν έχουν καν αναφερθεί» στα ΜΜΕ και για μια ακόμη φορά καταφέρθηκε «κατά του πολύ ανέντιμου Τύπου» που «δεν θέλει να μιλάει για αυτές».

«Έχουν τους λόγους τους» είπε, χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί.

Σχετικά με το ΝΑΤΟ, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωσε ότι υποστήριζε με σθένος το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, ωστόσο θέλει όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να καταβάλουν πλήρως τις εισφορές τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις