Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει στην εφημερίδα Israel Hayom ότι δεν πιστεύει πως η ανάπτυξη των ισραηλινών οικισμών είναι «κάτι καλό για την ειρήνη», στην πιο ξεκάθαρη δήλωση που έχει κάνει για το θέμα αυτό μετά την ορκωμοσία του.

«Τα εδάφη που απομένουν είναι περιορισμένα και μένουν ακόμη λιγότερα κάθε φορά που καταλαμβάνονται εδάφη για τους οικισμούς. Δεν είμαι κάποιος που πιστεύει πως η ανάπτυξη των οικισμών είναι κάτι καλό για την ειρήνη», δήλωσε ο Τραμπ μερικές ώρες πριν δεχθεί τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια συνέντευξη την οποία δημοσιεύει στον ιστότοπό της και στα εβραϊκά η ισραηλινή αυτή εφημερίδα που διανέμεται δωρεάν.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τραμπ δηλώνει πως σκέπτεται «πολύ σοβαρά» το θέμα της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αλλά δεν έχει πάρει ακόμη κάποια απόφαση για το θέμα αυτό.

«Μελετώ το θέμα και θα δούμε τι θα συμβεί», λέει στη συνέντευξη και υπογραμμίζει πως η απόφαση «δεν είναι εύκολη» και πως την σκέπτεται «πολύ σοβαρά».

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική εκστρατεία του ότι θα μεταφέρει την αμερικανική αντιπροσωπεία στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ρήξη με την πολιτική των ΗΠΑ και της μεγάλης πλειονότητας της διεθνούς κοινότητας, σύμφωνα με την οποία το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, πόλη την οποία διεκδικούν και οι Παλαιστίνιοι ως πρωτεύουσα του κράτους που προσδοκούν να δημιουργήσουν, πρέπει να διευθετηθεί με διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις