Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τα περιστατικά αντισημιτικών επιθέσεων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης και αφού επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού στην Ουάσιγκτον, την ώρα που καταγράφεται αύξηση των απειλών εναντίον κέντρων της εβραϊκής κοινότητας σε ολόκληρη την χώρα.

«Θα σας πω ότι ο αντισημιτισμός είναι φρικτό
ς και θα βάλουμε τέλος (σε αυτά τα φαινόμενα), πρέπει να μπει ένα τέλος» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Οι αρχές εκκένωσαν πολλά εβραϊκά κέντρα μετά τις απειλές που διατυπώθηκαν εναντίον τους για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Επίσης, περίπου 170 τάφοι στο κοιμητήριο Chesed Shel Emeth Society στο Σεντ Λούις, στο Μιζούρι, βεβηλώθηκαν, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

«Οι αντισημιτικές απειλές εναντίον της εβραϊκής κοινότητας και των κέντρων αυτής της κοινότητας είναι φρικτές και επώδυνες. Υπενθυμίζουν με θλιβερό τρόπο τη δουλειά που πρέπει να γίνει για να εκριζώσουμε το μίσος και τη μισαλλοδοξία και το κακό» είπε ο Τραμπ μετά την επίσκεψη του μουσείου στην Ουάσιγκτον, όπου μίλησε επίσης κατά του ρατσισμού.

Οι δηλώσεις αυτές σηματοδοτούν μια αλλαγή στη στάση του αμερικανού προέδρου στο θέμα, καθώς μέχρι σήμερα απέφευγε να καταδικάσει απερίφραστα τις απειλές εναντίον των Εβραίων.

damaged headstonesΟρισμένες φορές αντέδρασε με θυμό όταν οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν για το ζήτημα αυτό, θεωρώντας ότι κατηγορείτο ο ίδιος πως υιοθετεί αντισημιτικές απόψεις.

Χθες, διατυπώθηκαν απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών εναντίον 11 εβραϊκών κοινοτικών κέντρων μεταξύ αυτών στο Χιούστον, το Σικάγο και το Μιλγουόκι.

«Σήμερα και κάθε ημέρα της προεδρίας μου, δεσμεύομαι να κάνω ό,τι είναι δυνατό για να τηρήσω την υπόσχεση της ελευθερίας για τους Αφροαμερικανούς και για όλους τους Αμερικανούς» τόνισε ο Τραμπ μετά την περιήγησή του στους χώρους του μουσείου.

«Αυτή η επίσκεψη συνιστά μια σημαντική υπενθύμιση των λόγων για τους οποίους πρέπει να πολεμήσουμε την θρησκοληψία, τη μισαλλοδοξία και το μίσος σε κάθε φρικτή μορφή του» συμπλήρωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι θα επισκεφθεί «σύντομα» το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις